Νέα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ CAFE & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ:

  1. Κατόπιν νεότερης διευκρίνισης από το υπουργείο Ανάπτυξης, ξεκαθαρίστηκε ότι η προσέλευση στους εξωτερικούς χώρους cafe, εστιατορίων, αναψυκτηρίων και άλλων καταστημάτων εστίασης δεν θα προϋποθέτει την επίδειξη αρνητικού τεστ ή άλλου πιστοποιητικού. Η επίδειξη τέτοιων πιστοποιητικών θα απαιτείται μόνο για τους εξωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης.
  2. Από τις 16/7 έως τις 31/8 οι κλειστοί-εσωτερικοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα λειτουργούν αμιγώς, μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας.
  3. Έως τις 31/8 θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες στα καταστήματα εστίασης.
  4. Ειδικά για τους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων εστίασης, οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους.
  5. Οι επιχειρήσεις εστίασης θα πρέπει να κατεβάσουν από τη σελίδα gov.gr τη σχετική σήμανση για τους εσωτερικούς χώρους και να την αναρτήσουν σε εμφανές σημείο.
  6. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών θα πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής Covid Free GR, την οποία θα κατεβάζουν στα κινητά τους τηλέφωνα ή σε tablet οι καταστηματάρχες. Με την προσέλευση του πελάτη, θα σκανάρουν το QR code του πιστοποιητικού και η εφαρμογή θα τους ενημερώνει εάν πληροί τις προϋποθέσεις για να περάσει στον εσωτερικό χώρο.
  7. Οι εργοδότες θα έχουν στο εξής το δικαίωμα να ενημερώνονται από τους εργαζόμενους εάν έχουν εμβολιαστεί. Εφόσον εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού, η επιχείρηση θα μπορεί να αναρτά τη σχετική σήμανση.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Για την πρώτη παράβαση, αναστολή λειτουργίας 7 ημερών από την επομένη της παράβασης και πρόστιμο €2.000 για τα καταστήματα έως 200 τ.μ. ή €5.000 για τα μαγαζιά άνω των 200 τ.μ.
Για τη δεύτερη παράβαση, αναστολή λειτουργίας 15 ημερών από την επομένη της παράβασης και πρόστιμο €10.000 για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτου επιφάνειας.
Για την τρίτη παράβαση, αφαίρεση άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτου επιφάνειας.
Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και για παραβάσεις που έγιναν σε πρότερο χρόνο με βάση αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Για τις προϋποθέσεις που θα ισχύσουν οριστικά, θα πρέπει να αναμένουμε την έκδοση της ΚΥΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *