Ανακοίνωση Νέων Μέτρων στο Λιανεμπόριο

Το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς από ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, οπότε ξεκινά η ισχύ των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα) με εξαίρεση την Περιφέρεια Νήσων.

Ειδικότερα από ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά κάθε ημέρα από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές.
Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα super markets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται η αποτροπή του συνωστισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν διά ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα σε αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *